Média

Čtvrtý ročník FM benchmarkingu zahájen!

15. 4. 2015

 

Koncem března 2015 byl zahájen další ročník již tradičního projektu Facility Management Benchmarking (FMB). Studie FMB přináší jejím účastníkům detailní pohled na jejich provozní náklady, využívání prostoru nebo správu vozového parku a zejména jejich srovnání s porovnatelnými společnostmi na českém a slovenském trhu.

Cílem je poukázat na možnosti úspor při realizaci facility managementu a současně vytvoření prostoru pro zvýšení kvality služeb. Předmětem porovnání jsou více než dvě stovky indexů z oblasti nákladů za energie, údržbu, úklid, bezpečnost, nájem a mnoho dalších, stejně jako z oblasti kvality služeb. K dispozici je i tříletá historie, která umožňuje srovnání v kontextu trendů jednotlivých indexů. Nechybí ani manažerské shrnutí, které identifikuje možný potenciál úspory ročních nákladů proti jednomu vybranému klientovi (Best Practice trhu).

Projekt je koncipován pro uzavřenou skupinu účastníků, možnost přihlásit se do aktuálního ročníku je do konce května 2015.

Více informací o projektu naleznete ZDE.

Pokud máte zájem o detailní představení projektu FMB2015 nebo vidět příklady výstupu z minulých ročníků, obraťte se na e-mail: fmb@alstanet.cz.